Hola gent aquesta setmana parlarem sobre la influència de les noves tencnologies en les famílies.
És evident que actualment tots ens comuniquem i ens relacionem mitjançamt les TIC (Tecnologia de la Informació i de la Comunicació). I ens preguntem quins són els avantatges o inconvenients d'aquesta realitat?
D'entrada sembla que hi hagin molts més inconvenients que avantatges. Un d'ells podria ser que els fills es distancien dels pares ja que estan constantment pendents de conectar-se a les diverses xarxes socials, això pot arribar a generar una gran dependència. Si més no, els pares es veuen desprotegits davant les noves teconologies ja que això per ells és nou i no les saben utilitzar. En molts casos es podrien arribar a sentir amençats perquè no poden tenir un mínim de control.
Un altre aspecte seria com es veu reduïda la comuncació entre pares i fills a causa del domini majoritari dels mitjans de comunicació o tecnologies sobre els infants. També cal destacar que no només ens centrem en les xarxes socials. Per exemple, en la televisió trobem un ventall molt ampli de programes amb continguts no adequats per als nens i nenes. Per altra banda es deu a l'existència de nombrosos canals infantils (Disney Channel, Boing, Clan, canal Super 3...) El fet que els nens estiguin a casa amb els seus aparells electrònics, deixen de costat l'esport, que el nen surti al carrer a jugar amb els seus amics i això potencia àmbits sedentaris que poden provocar problemes de salut.
Per tant nosaltres pensem que hem de controlar l'ús que fem en les tecnologies, ja que cada cop tenim més contacte directe i això suposa un distenciament entre els diferents membres de la família.
Gràcies per la vostre atenció :)
En referència a les novess tecnologies i la seva introducció en l'àmbit familiar, jo crec que sempre en aquests casos la tecnologia en sí no és dolenta, tot depèn de l'us que se li dona. La televisió, l'internet, el móbil poden arribar a ser una èina útil però sempre que es tinguin uns valors sans, ètics i respectuosos. Cal saber no abusar de la tecnologia i ha de ser un complement, més que un substitut, de les eines i mecanismes que fem servir habitualment en la nostra vida quotidiana. Una bona educació és la base de tot!
ResponEliminaMolta sort amb el bloc!
Quanta raó Aina! En aquesta vida tot serveix si s'en fa un bon ús! Nosaltres també trobem que una bona educació és la base de tot i per això estem cursant aquestes carreres relacionades amb l'educació, per poder aportar el nostre gra d'arena i ajudar als infants i joves a tenir un bon desenvolupament físic, social i psicològic.
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaPodria considerar-se que les noves tecnologies tenen la virtut de poder facilitar la comunicació, fer-la més còmoda, ja que ens permeten comunicar-nos en qualsevol lloc i moment. El problema és que moltes vegades no parlem d'una comunicació del tot "sana", ja que massa sovint semblem renunciar a passar temps de "qualitat".
ResponEliminaTardes entre cafès que son substituïdes per converses de tecles i pijama.
Cristina, moltíssimes gràcies per la teva opinió!
EliminaÉs molt trist que les noves tecnologies distanciïn d'aquesta manera la societat... Ara ja no es tracta de sortir al carrer i xerrar amb els amics, ara el que es fa és quedar-te a casa xerrant via whatsapp, msn, facebook cosa que si vius a la mateixa població trobem que és molt ridícul.
Per altra banda, no sabem si t'hi has fixat mai Cristina, però allí on vas trobes gent amb el seu mòbil, teclejant sense parar quan tenen a davant una persona amb qui parlar. L'educació en aquest sentit també es perd...!!!!
Està clar que les noves tecnologies sorgeixen del procés evolutiu de la societat i ens han aportat molts avantatges al nostre dia a dia. D'altra banda, cal que siguem conscients de quina manera ens poden absorbir. Una persona amb criteri pot decidir fins a cert punt de quina manera vol que estiguin les noves tecnologies en la seva vida, no obstant això als infants cal que els guiem. De la mateixa manera que un nadó aprèn a parlar i a caminar perquè segueix l'exemple dels qui té al seu costat, també acaba sabent utilitzar l'ordinador, el mòvil, entre altres.Per això mateix cal que els de casa posin uns límits als fills, a més a més de donar un bon exemple.
ResponEliminaTot i haver algunes famílies desorientades sobre aquests temes, si tots els familiars intenten portar uns bons hàbits pel que fa a les noves tecnologies, sabent-les valorar positivament, es pot aconseguir que els infants aprenguin a portar un control de l'ús que en fan sobre les mateixes.
Una opinió molt encertada. Els resposanbles de l'educació vers les noves tecnologies i vers en tot són els pares, ells són el pilar fonamental!
EliminaCrec que les noves tecnologies afecten massa negativament. Afavoreixen un model de globalització molt negatiu per a les persones i creen addicció.
ResponEliminaS'està perdent molt la comunicació amb les famílies, les famílies van a la seva, ja no hi ha aquella comunicació que hi havia abans. S'està perdent la tradició de fer reunions familiars.
Les noves tecnologies enverinen, controlen i fan perdre els sentits. I fan perdre una cosa molt important: El sentit de família.
Tens tota la raó Jordi, per això pensem que els pares abans de comprar un mòbil o un ordenador portàtil d'última generació al seu fill/a de 10 anys s'ho hauria de pensar dos vegades... perquè, en aquestes edats per què el nen/a necessita tenir un aquests aparells tant moderns?? És una edat per disfrutar de la família!!!
EliminaMoltes gràcies pel teu comentari!
Hem estat llegint la vostra publicació i pensem que les TIC s'han convertit en una eina imprescindible en les nostres vides. Cada dia en fem ús però no ens parem a pensar en anys anteriors quan encara no existien. Avui en dia sembla que no poguem viure sense elles però en realitat no és així. Está clar que gràcies a elles ens és més fàcil comunicar-nos i trobar informació però els recursos que utilitzaven abans encara hi són presents i per tant, també s'han de tenir en compte.
ResponEliminaHola veïns de blog !!
ResponEliminaÉs cert , que abans es feia de manera diferent tot, però és perquè no tenien els recursos d'ara però no era cap problema perquè se'n sortien igual de bé. Avui dia si no tenim internet, és com si perdéssim un tros de la nostre identitat, ja que veiem molt normal les TIC en el nostre entorn.
Gràcies per comentar-nos !! i aportar més informació !
ATT: Famílies del Present i Futur.