Translate

divendres, 19 d’octubre del 2012

Ens documentem sobre el Cyberbulling :S





En els temps que corren és molt important fer un bon ús de les noves tecnologies i sobretot d’internet. És per aquest motiu que avui ens hem plantejat conèixer millor el CYBERBULLING. La veritat és que abans de començar a fer l’activitat no sabíem ben bé a què ens referíem quan parlàvem sobre el tema, per exemple, havíem sentit a parlar sobre bulling, moving, etc. Però què és el cyberbulling?

Ens hem documentat sobre aquesta expressió i hem descobert que el cyberbulling és un assetjament per via TIC (Tecnologies d'Informació i Comunicació) el qual avui en dia es dóna amb molta recurrència i per això podem trobar diverses pàgines de protecció pels infants a les quals els pares o educadors poden accedir-hi per tal de protegir als seus fills i alumnes d’aquest perill.

Realment quan parles per internet no saps amb qui ho estàs fent i a qui li dones la teva informació i per tant, com a futurs educadors pensem que és important advertir als nens d’aquest perill i donar-los-hi informació necessària per evitar que els hi succeeixi.

Us deixem l'enllaç d'una notícia actual relacionada amb el tema que ens ha impactat molt: 


I perquè us pogueu documentar més, si voleu, podeu visualitzar aquest vídeo:





I vosaltres què en penseu?

6 comentaris:

  1. Hola, com a futures mares i docents estem d'acord amb vosaltres de que hem d'aconseguir evitar tots els perilles que els nostres nenes puguin tenir a traves d'Internet explicant-los'hi tots aquests problemes que poden tenir, ja que hi ha hagut casos de nens/es que han fet coses per internet fora de lo normal i això ha perjudicat en el seu futur. Hem d'intentar que això disminueixi, o directament, que s'elimini!

    PD: Aquest blog sembla molt interessant! I a més a més, té uns gadgets molt divertits. Les entrades que heu fet de moment son força bones i amb gran informació per la gent que no en coneix del tema.
    Aquí us passo el link del nostre blog, espero que hi feu un cop d'ull també és força interessant, gràcies!
    http://novesticeducatives.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  2. El video està molt bé perquè el mirin els nens, i aprenguin a navegar per internet. És molt important que tothom estigui informat del ciberassetjament i així puguem evitar casos com el de Amanda Todd.

    ResponElimina
  3. En l'època que estem trobo que és molt trist que hi hagi gent que faci aquest tipo de coses. Per un costat els nens/adolescents es deixen emportar parlant i parlant sense saber realment amb qui ho fan a través dels xats i arriba un moment en que potser ja és massa tard per controlar la situació pero realment són ells els que han de saber-ho perquè se'ls informa i adverteix de tot el que pot passar. Moltes vegades actuen per fer-se els més importants o bé "populars" de manera que és un: mira jo em parlo amb més persones, tinc a uns 1000 agregats al facebook i mira em posen 400 megusta a les fotos que hi col·loco, etc. Simplement agregant a tota aquesta gent que a molts ni tant sols coneixen, posant les seves dades als perfils i penjant les fotos que penjen a les xarxes socials el que fan és exposar-se a aquesta societat que sembla ser que encara en queda una part de "dolenta" i realment els ho poden fer passar molt malament. Crec que els pares haurien de tenir un coenixement del que fan els seus fills i controlar una miqueta el que fan per internet aquests fins al punt en que vegin que el seu fill té una certa consciència en que sap ben bé el perill que hi ha i el que realment es fa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola "princes " ens agrada molt que ens comentis i ens segueixis :), a més els teus comentaris són aportacions molt interessants (com les altres).
      Un exemple claríssim és on exposem en el primer enllaç el cas de l'Amanda Toldd, que per voler conèixer gent i relacionar-se per internet, li ha costat la vida(on ella mateixa se la tret) a causa de fer-se públiques unes imatges/vídeos, els quals mai va poder retirar, i tothom li va girar l'esquena i es reia d'ella. També va patir un Cyberbulling (assatjament), una cosa que no ens podem imaginar lo dur que deu ser.
      Simplement animen a tothom que faci un pensament i una reflexió sobre aquest vídeo, o qualsevol cas (proper o no) que hagi petit alguna persona. Creiem que aquesta noia va ser molt valenta a l'hora d'explicar la seva situació i fer-ho públic, però de totes maneres això no li treu a ningú el dolor que pot patir la seva família i ella mateixa.

      Moltes Gràcies per Seguir-nos !!!
      ATT: Famílies del Present i Futur.

      Elimina