Translate

dijous, 25 d’octubre del 2012

Famílies adoptives

Avui parlarem sobre les famílies adoptives i les seves característiques com a unitat familiar. Moltes de les persones que volen convertir-se en pares i mares adoptives és per problemes en la fecunditat. Aquests, poden portar als futurs pares un grapat de dubtes, incerteses fins i tot depressions per no poder concebre fills.

Les famílies que decideixen adoptar saben que estan fent una bona tasca humanitària ja que hi han molts nens de països subdesenvolupats que sofriexen desnutrició i malalties o que són maltractats. La integració del nen per part dels pares a la nova societat és fonamental per a la seva rutina. Els pares intenten que el nou membre de la família se senti el millor possible i que no es crein

 diferències de races si hi han més fills a la llar, per això es solen adoptar de ben petits per a una millor adaptació.

Les principals dificultats d’adopció són: els tràmits burocràtics que molts cops porten bastant de temps fins que et faciliten el nen a adoptar, els costos que comporten l’adopció i els viatges al país que poden comportar que moltes famílies es facin enrere amb aquesta idea, etc…

Per tant, el fet d’adoptar a un nen és alhora un repte personal i una satisfacció de l’esforç fet per aconseguir a l’infant.




Animeu-vos a donar la vostra opinió!

2 comentaris:

  1. Personalment, crec que per poder arribar a ser una família adoptiva, cal passar un procés massa llarg d’adaptació a la cultura, a la família del país que aniràs adoptar, la part més burocràtica ... Penso que l’estat en el qual vivim hauria de facilitar més les adopcions del propi país a les famílies adoptives, perquè encara que no ho sembli, aquí també hi ha molts infants que estan en CRAES, “Aldeas Infantils”, entre altres, a l’espera d’obtenir una família i una vida millor. També dir que ser una família adoptiva té una gran responsabilitat pels pares, ja que han de fer front a noves situacions i inquietuds de l’infant en qüestió. I crec que pot ser més fàcil una integració social, cultura,... quan el nen/ és petit, tot i que a l’inversa també es pot dur a terme una bona integració, naturalment.

    ResponElimina
  2. Moltes Gràcies pel comentari Cristina! Adoptar és un gran repte però tots els nens es mereixen una família i com tu dius, a vegades el procés és massa llarg... Moltes gràcies!

    ResponElimina