Translate

dimarts, 9 d’octubre del 2012

Parlem sobre les Famílies Tradicionals

1349642139678

En l'entrada d'avui us farem una breu descripció sobre el que nosaltres creiem què és una família tradicional. Esperem que us agradai aquest podcast i fer-ne més en un futur no molt llunyà ! Esperem que ho disfruteu!

Aquí us deixem un enllaç per complementar el podcast :

http://www.elimparcial.es/contenido/37534.html

Atentament  l'equip de famílies del present i futur.

10 comentaris:

  1. SI CLIQUEU ELS NÚMEROS US SORTIRÀ LA GRABACIÓ DE VEU ! GRÀCIES

    ResponElimina
  2. molt interessant la grabació sobre les famílies tradicionals i el blog! Us convidem a que passeu a donar una ullada al nostre blog: www.girlsinactionurv.blogspot.com i que ens digueu que us sembla! :)

    ResponElimina
  3. Jo penso que tindre una familia ben estructurada és molt importan per el desenvolupament dels més petits. Per això penso que esta molt bé aquesta explicacó sobre les famílies tradicionals.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marc, nosaltres també creiem que tindre una família ben estructurada té molts avantatges, però també cal tenir en compte que de famílies n'hi ha de molts tipus com ara : monoparentals, homosexuals, adoptives,.... i que també poden estar ben estructurades. Però si és cert que una família ben estructurada facilita o pot facilitar molt el desenvolupament d'aquesta i el seu funcionament!!

      Gràcies per comentar !

      Elimina
  4. La família patriarcal o família tradicional entra en crisis obrin nous i diferents models de famílies. La funció paterna exercida antigament pel pare dominant permetia a l’infant la separació amb l’Altre i introduïa la primera prohibició que fonamentaria la possibilitat que l’infant a acceptar les normes; per altra banda la funció materna, designada a les tasques de protecció i atenció de l’infant durant els primers anys, exercida fins ara per la mare, amb els nous models familiars, aquestes funcions són exercides tan pel pare com per la mare o per altres adults significatius.
    Actualment hi ha una certa desorientació, és a dir, els adults no s’ubiquen en els llocs des d’on han de complir una funció concreta. Alguns exemples poden ser: els adults que són amics dels seus fills (el jutge Calatayud també en parla), és a dir, que dimiteixen de la seva funció; adults que no volen posar límits als nens perquè tenen por de perdre l’amor del fill i només s’ubiquen en una funció d’Altra però no en la funció de separació. Tot això provoca un efecte contrari a la constitució del subjecte i per això parlen de desubjectivació.
    Quan hi ha aquests processos els infants acostumen a tenir dificultats d’aprenentatge, de llaç social, impulsivitat, etc. Però no sempre es pot considerar tot això com un desemparament social (de fet tot això està molt a l’ordre del dia).

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies "Fallen Angel" ! sí que és cert (o almenys creiem) que la família tradicional està en un procés de decadència o de crisi, i cada cop més conviu en l'actualitat, dins d'una diversitat prou àmplia de famílies. Per altre banda, podria ser que la família tradicional hagués evolucionat, és a dir, tal i com diu, ja que el pare/mare volen tindre un tracte més proper cap els seus fill i ser com un "amic" però sense deixar de banda ser la figura del pare, això és un xic difícil aconseguir, ja que molts cops els fill poden tenir una desorientació i confondre i actuar de forma diferent amb el pare, però crec que el pare vulgui ser com un "amic" pel fill, és prou bo ja que pot afavorir positivament en la confiança (fill- pare i pare-fill) i aixi obtindre un clima més proper,...
      Moltes gràcies per comentar-nos !!

      Elimina
  5. És molt interessant aquesta entrada, ja que parla sorbre les famílies tradicionals, i en quin estat estroben actualment.
    Sí que és cert, que aquest tipus de família pot estar entrant en decadència, però també crec que quant una família pren la iniciativa de formar-ne una, primerament pensa en aquest tipus de família tradicional ara ja més modernitzada, serà després al llarg del temps que decidrià si continuarà sent així o ja formarà a ser una família monoperental (per exemple).
    També estic d'acord que aquestes famílies conviuen amb d'altres (monoparentals, homosexual, nombroses,...) i penso que això fa enriquir la societat d'avui i començar a tenir un altre pensement.


    M'agrada aquest blog, crec que tracteu un tema que a tothom ens afecta d'una manera o altre i és interessant !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eii Cristina!!
      Estem totalment d'acord amb tu !
      Trobem interessant quan diguis que aquesta convivència fa enriquir a la societat, i també volem (ens agradaria afegir) que també fa(o podria fer) possible un canvi de ment més liberal (lliure). I això creiem que és bo per aquesta evolució.

      Moltes gràcies per seguir-nos !
      ATT: Famílies del Present i Futur.

      Elimina
  6. Per començar, dir que m'ha agradat molt tant el comentari com el comentarista!
    Trobo molt interessant parlar d'aquestes families tot i que penso que una familia pot ser bona sigui tradicional o no. Trobo molt bé que amb el pas del temps aquestes vagin evolucionant i les relacions vagin sent poc a poc més fortes. De fet crec que has de ser honest amb la família ja que és l'únic que tens per sempre.


    ardu :p

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola "Princesa", ens agrada que ens segueixis.
      És interessant i peculiar aquest tipus de família, bé crec que totes les famílies son peculiars. Però en aquest cas l'evolució d'aquesta és notable, ja que ha passat de ser el centre d'atenció o l'únic tipus de família durant molts anys, i en l'actualitat es troba dins d'un ventall molt ampli de famílies, en les quals hi ha de conviure i acceptar que la societat va evolucionant.
      També és cert i ens ha agradat molt, el que dius que la família s'ha de conservar, perquè a la fi al cap és un pilar fonamental per a les persones.

      Moltes gràcies per comentar !! :D
      ATT: Famílies del Present i Futur.

      Elimina